Mats Bergh  ANTENNSERVICE 

               Kabel-TV  -  Satellit-TV  -  Digital-TV  -  Data/Nätverk  -  3G/4GAntenn- & parabolinstallationer


Vi monterar och utför service av antenner för markbunden digital-TV (terrestriell DVB-T/T2) med eller utan Boxer-abonnemang som vi även är återförsäljare för.


De kanaler som kan ses utan abonnemang är SVT1, SVT2, Kunskapskanalen, Barnkanalen/SVT24, TV4, TV6 samt i Östergötland även 24NT alt. 24Corren beroende på vilken sändare som mottages. Även SVT1 HD och SVT2 HD är fria kanaler men kräver en TV-mottagare eller box med DVB-T2 tuner.

Vi utför service och installation av alla typer parabolsystem för mottagning av t.ex. Viasat och Canal Digital samt program från övriga satelliter.


Nätverksinstallationer


Vi utför installationer av både trådlöst (Wi-Fi) och trådbundet nätverk för datatrafik i alla typer av fastigheter såväl villor som kontorslokaler, hyresfastigheter och bostadsföreningar.


Vi monterar system och antenner för mottagning av mobilt bredband. En extern antenn utomhus kan göra stor skillnad för mottagningen jämfört med en inomhusmottagare. Vi monterar antenner för alla leverantörer av 3G och 4G såsom Telia, Tele2, Telenor, Tre, Net1 med flera.

Vi erbjuder även nätverkstjänster i hemmet med s.k. RUT-IT avdrag till en timkostnad av endast 300:- inkl. moms.


Kabel-TV nät


Kabel-TV nät är som hörs av namnet distribution av signaler via kabel. Fastigheten ansluts då till en befintlig leverantör t.ex. ComHem, Bredbandsbolaget eller något annat bolag.


Man kan också välja att i egen regi ta emot signaler från satellit och markbundna sändare och distribuera dessa inom den egna fastigheten via ett s.k. SMATV-nät. MF-nät innebär att gemensamma paraboler används men slutanvändaren har en egen satellitmottagare och kan också själv välja vilka program den vill abonnera på.

Den enklaste typen av fastighetsnät är "Boxer-nät" och innebär att man installerar ett nytt eller uppgraderar ett befintligt antennsystem för att ge möjlighet att med egen "Boxer-mottagare" ta emot de (terrestriella)  markbundna digitala TV-programmen.

En annan typ av TV-distribution är IP-TV där mottagning sker via ett datanätverk oftast i kombination med bredband och telefoni.

Kontakta oss gärna för en kostnadsfri projektering.